PRIVATE INVESTIGATOR NEW YORK * NY * INTER-PRO INVESTIGATIONS

INTERNATIONAL PRIVATE INVESTIGATIONS IN HUNGARY NEMZEKTKOZI MAGAN NYOMOZO IRODA

HOME
Asset Search
Attorney Services
BACKGROUND INVESTIGATION
Investigative Services
NY.DFS. Banking Investigations
Missing Person
Police Misconduct Investigations
International Investigations HUNGARY
Company Profile
Unsolved Cases
Notary Services
Service Rates
Our Mission
Portrait of a Serial Killer
Testimonials
LINKS
CONTACT US

US.flag.jpg

hungflag.gif

INTERNATIONAL INVESTIGATIONS

HUNGARY

We investigate incidents, crimes, missing persons, matrimonial cases, International Parental Kidnapping, that are occurring outside of the United States. Please call us for a FREE confidential consultation and price quote. 

Az INTER-PRO INVESTIGATIONS magánnyomozó iroda széleskörü nyomozási feladatokkal foglalkozik, közöttük magyarvonatkozásu ügyekkel is. Ügyfelei közé tartozik a New York-ban a Madison Avenue-i nemzetközi üzletkötésekkel foglalkozó ügyvédi irodak is, amely cégekek üzleti háttérnyomozását végzi. ..A megbizott ügyek 90%-át általában sikeresen megoldjuk.

rwgt.hung.flag.gif

parliament.jpeg

chain.gif
BUDAPEST
We fight for equal justice for all
scalesj.gif
Az igazsagert harcolunk
Simanyi.jpeg
A magyar címer története
cmer.jpg

budapestpanorama.jpeg
Hungarian National Tourist Office

Hungary.gif

 
Inter-Pro Investigations is affiliated with highly trained former law enforcement and counter intelligence officers who are licensed private investigators in Hungary. Our associates are located in Budapest and they have successfully conducted many types of complex investigations for our private and corporate clients in the United States, United Kingdom and Canada.

We offer the following investigative services in Hungary.
  • Missing Persons
  • Corporate Fraud
  • Company Background Investigation
  • Individual Background Profile
  • Marital Infidelity
  • Video Surveillance
  • Pre-Marital Background Profile
  • Pre-Employment Background Profile
  • Locate Witness
  • Interview of Witnesses
  • Criminal Investigations
  • Litigation Support
  • Risk Management
INTER-PRO INVESTIGATIONS
NEMZEKTKÖZI  MAGÁN  NYOMOZÓ  IRODA
PO. Box 528
Port Jervis, NY 12771
U.S.A.
Tel: (845) 856-0965  Fax: (866) 533-5099
 
(866) 533-5099
Mobil Telefon
Skype cim: Gusztibacsi1
From New York to Budapest . We conduct private investigations in Hungary
Please call our office or write us your case request for consideration..

email.gif
Contact us

My status

rwgt.hung.flag.gif

N.Y.P.D. DEA
dea2.gif
A legjobb Nyomozok a vilagon

Inter-Pro Investigations
flaga.gif
In English

Police - Hungary
polcim.gif

home_patch_14.gif
NYPD
H.Flag.jpeg
VIZUM CSALAS - EMBER CSEMPESZES
petrohai.Nepszava.Story.jpg

Ne váljon áldozattá külföldön!

Közös figyelemfelhívó kampányt indít a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálaton belül mű‐ködő magyarországi EURES hálózat (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) és az Országos Rendőr‐főkapitányság Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztálya. Céljuk, hogy felhív‐ják a figyelmet a külföldi munkavállalásban rejlő veszélyekre, informálják a külföldön dolgozni szándékozókat a jogaikról és lehetőségeikről, és segítsék a már bajbajutott ma‐gyar állampolgárokat. A tájékoztató akcióban közreműködik a Külügyminisztérium Kon‐zuli Főosztálya, valamint az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT).

DunaTv.hu.jpg
$100 Millio Dollaros csalas felderitese

Duna.logo.jpg

2010.09.10. 11:15

 

http://nava.hu/id/1056990/



Kilenc éve ezen a napon, szeptember 10-én, még senki sem sejtette a közelgő tragédiát. A Világkereskedelmi Központban dolgozók másnapi teendőiket készítették elő, a brókerek még nagyobb nyereségben reménykedtek. Szilágyi Gabriella 2001. szeptember 11-én, európai újságíróként elsőként, élőben tudósított a helyszínről már fél tíztől. Most az ő rendhagyó megemlékezését láthatják, melyet Pápay Gusztáv magándetektívvel készített, aki az ikertornyokból indult, Budapesten áthaladó 100 millió dolláros csalási ügyben nyomozott.

168guszti.jpg

A szuperzsaru

Ő találta meg az eltűnt lányt

Bravúros felderítés után Pápay Gusztáv, alias Augustine Papay talált rá egy rejtélyes körülmények között eltűnt magyar lányra, aki néhány hónapja a Rotary Klub cserediákjaként érkezett Amerikába. Az 58 éves detektív állítja: nincs reménytelen ügy. Húsz éven át dolgozott a New York-i rendőrségen, volt járőr Harlemben és Bronxban, nyomozott a belső ellenőrzésen és a korrupció elleni osztályon. Egyik ügyét megfilmesítették, a Copeland című hollywoodi produkcióban figuráját Robert De Niro alakította. Sorozatgyilkosok és maffiózók is fennakadtak a hálóján. Most a Győrből eltűnt fiú, Nagy Miki felkutatásán dolgozik. LAMPÉ ÁGNES írása.

Ingyenes konzultációt adunk, lépjen kapcsolatba velünk.

papay.jpeg
Augustine Papay Jr

PI.Badge.jpeg

Az iroda tulajdonosarol:
Augustine Pápay, a  magánnyomozó iroda alapitoja 2O éves New York-i rendor nyomozói gyakorlattal rendelkezik. Tagja volt a New York varosi 17. õrs es a 43. ors gyilkossági csoportjának ahol több kiemelkedõ bünügy felderitésében játszott döntõ szerepet. Alkalmazásban a rendorség védelmi szolgálatának volt a tagja.(Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata.)

Tanácsadás

Szívesen várjuk leendo ügyfeleink érdeklodését telefonon, vagy e-mailben. Ingyenes és bizalmas tanácsadást adunk.


Nem könnyû dolog utólag kinyomozni egy hevessé, szenvedélyessé vált érzés szelíd eredetét.... (SVEVO) 

Amióta a világ világ, az erkölcs olyan társasjáték, amelynél mindenki csal, senki se tartja be a szabályokat. (COCTEAU)

Az igaz ember maga körül is megteremti az igazságot, mert magában hordozza.  ((ALAIN))

Légy a magad parancsolója, akkor nincs szükség
parancsnokra.   (LEV TOLSZTOJ)

======================================================
Nyomozó irodánk tevékenysége:
  • Bünügyi Nyomozások
  • Gyilkossági ügyek
  • Csalasok / Kihágások
  • Eltünt személyek megkeresése
  • Vagyon keresés
  • Szemelyek Háttérnyomozása
  • Hagyatéki ügyek intézése
  • Közjegyzõi hitelesitések
  • Tényállás / Tanuvallomás
  • Illegális bevándorlás/vizum tullepes/borton ügyek
  • Adatgyűjtés
  • Személyek felkutatása
  • Cégvizsgálat
  • Elveszett tulajdonok felkutatása
  • Mobil vagy álló megfigyelés.
  • Minden ügyben ingyenes bizalmas tanácsadás!!!

Szívesen várjuk leendo ügyfeleink érdeklodését telefonon, vagy e-mailben. Ingyenes és bizalmas tanácsadást adunk.

30 éves gyilkossági ügy felderitése.

nkl4.gif

NETKAPU - 1999.11.06 | 19:38 (Frissítve: 1999.11.06 | 23:41)  

Kiért szól a harang?
Harminc év után is a gyilkos nyomában a magyar magándetektív.


A 11-es számú New Yorki televíziós csatorna esti híreit pásztázva régi ismerst pillantottam meg Mary Murphy megfejthetetlen rejtélyek cím rovatában Augustine Papay-t, a népszeru, magyar származású detektívet.

Pápay Guszti  ahogy a New Yorki magyarok ismerik ot  a rendrségtol ment nyugdíjba, majd ezt követen magánnyomozói irodát nyitott. A televíziós interjúban egy három évtizeddel ezelotti gyilkossággal kapcsolatban kérdezték, melynek elkövetjét a mai napig nem sikerült bíróság elé állítani.


A történet a következo:: 1968 június 10-én Irene J. Izak, a 25 éves ukrán származású hölgyet Quebec irányába menet, közel a kanadai határhoz, a 191-es út Jefferson megyei szakaszán állítólagos sebességkorlátozás-túllépés miatt David Hennigan országúti járor megállította. Tikettet ugyan nem adott, de figyelmeztette a jármu  vezetjét. Ennek során szóváltás kerekedett közöttük, majd mindketten folytatták útjukat a Wellesley Island-i fúton, a Thousand Islands-híd irányába, ahol hídpénzt kell fizetni.


Harminc évvel ezelotti tanúvallomásában az akkor ott dolgozó pénzbeszedo azt állította, hogy Izak kisasszony felháborodva mondta el neki, hogy minden ok nélkül megállította és zaklatta egy szolgálatot teljesíto járor, majd rá is mutatott az t még mindig követo rendrautóra.


Hennigan vallomásában azt állította, hogy a hídról lefelé jövet jobbra, a hölgy pedig balra, Kanada felé kanyarodott. Érdekes módon 25 perccel ezt követen rádióján mégis azt jelentette, hogy egy bozótos helyen, nem messze saját autójától megtalálta egy noi még ki nem hlt holttestét. A boncolás során rablás és szexuális támadás nyomait nem fedezték fel Irene Izak tetemén.


A ma 63 esztendos egykori járor 1983-ban nyugdíjba ment. Ezt követen pályát változtatott és Watertown városka katolikus templomának segédlelkészévé avanzsált.


Közben múltak az évek, és Irene Izak családja hiába várt váladzt a rejtélyes gyilkosság felderítésére. Az áldozat egyik testvérének a lánya, a pennsylvaniai Scrantonban él Lisa Caputo a történetet azzal a reménnyel vitte fel az Internetre, hogy talál egy olyan magándetektívet, aki talán képes megfejteni egy három évtizedes talányt.


1998. július 4-én Pápay Gusztáv találkozott a már szinte reményvesztett családdal. Hosszas vizsgálódást és nyomozást követen levelet írt George Patakinak, New York állam szintén magyar származású kormányzójának, hogy engedélyezze az akták kinyitását, illetve a további nyomozást. Ennek következményeként a harmincegy éve eltemetett holttestet exhumálták, és a koponyán olyan sérüléseket fedeztek fel, amelyek az áldozat halálát követ boncolás során nem kerültek be az akkori jegyzkönyvbe.


A nyomozás ettol kezdve felgyorsult. S közeledik már az a nap, amikor Pápay detektív kivételes nyomozói képessége folytán kiderülhet a szomorú igazság.


Az áldozat egyik testvére, Helen Ewasko a következképpen nyilatkozott a watertowni Daily Times-nak, mondandóját testvére gyilkosához idézve: Hozz békét szívünkbe és a sajátodba egyaránt. Köss békét tovább a Mindenhatóval. S végül szolgáltass igazságot a mi Irene-ünk számára.


A rendorség és az ügyészség decemberben találkozik, hogy megvitassák az ügyben összegyult bizonyítékokat, illetve hogy megbeszéljék a családdal az ügy egyetlen fo gyanúsítottjának vád alá helyezését.

 

Hogy ki ez az illeto  nos, ez nyilván az olvasó számára is világos. A kérsdés legfeljebb csak az lehet: a watertowni katolikus templom harangja vajon kinek szól minden délben: az egykori járor segédlelkésznek, vagy Irene Izaknak?

(További információkat az ügyrl akár közvetlenül Pápay magándetektívtol is kérhetnek a (845) 856-0965-os telefonszámon)


Regos Péter

(New York)

 

coolbar.gif

Aranyjelvényes Guszti avagy Gus

MagyarOnline.net/ Ferencz Zsuzsanna
2002. május 10.

 

Az igazi zsaruk, detektívek nemigen szoktak világhírre szert tenni, csak a krimik fszerepli: Miss Marple, Mr. Poirot, Maigret felügyel. Talán ez az oka annak, hogy amikor elször hall a nyomozásairól, azt gondolná az ember, Pápay Guszti - Gus Papay is valamely film, könyv höse.
rwgt.hung.flag.gif

coplandgus.jpg
Augustine Papay Jr nyugdijas nyomozo

copland.jpg
Robert DeNiro es Sylvester Stallone a filmben

COP LAND

AZ IGAZI ZSARU FESZEK

Augustine Papay

 

 

 

 

 

Amikor a napfeny New York varost nyugatrol suti, a Hudosn folyo tuloldalan elterulo Garrison, New Jersey-i  falu arnyekat veti a tukrozo vizre. A varost es falut a tagazo George Washington hid koti ossze.  A falu es varos kozott kulonleges kapcsolat alakult ki, ugyanis a New York varosi 30-as Rendor ors majdnem minden tagja Garrisonban lakik.  A 30-as rendor ors pedig a varos ejszak nyugati oldalat fedezi, mely a George Washington hid keleti oldalan fekszik.  A film kezdeten magasrol lathatjuk a falut, a varost, es az osszekoto George Washington hidat, mikor a fo szereplok nevei felsorakoznak; Silvester Stalone es Robert Dinero a sok kozul a leg ismerosebb.

 

A filmben a 30-as orsben dolgozik egy korrupt rendor csoport akik a New York-i Maffia kabitoszer kereskedoinek nyujtanak vedlmet. A kabitoszerben nagy penz van, es ebbol az illegalis haszonbol epitette  fel a Maffia Garison falut, New Jersey- allamban, ahol az eggyetlen Bank is az o kezukben van. Ehhez a Bankhoz jarnak a 30-as orsi zsaruk is, akik csak annyit mondanak a Bank igazgatonak, hogy a “30-as ban dolgozok” es maris kapjak a tobb szar ezer dollaros kamat mentes kolcsont a haz vetelre. Theat ahogy mondjak, kez mossa a kezet. 

 

Robert DiNero jatsza a foszerepet annak a belugyi nyomozo tisztnek akinek a feladata az hogy tisztitsa ki a 30-as orsot attol a kabitoszeres kurrupciotol. De mivel a rendorok New Jersey allamban laknak, es DiNeronak ott nincs hivatali jogkore, igy megkeri a helyi Sheriff-et Silvester Stalone-t, hogy segitsen neki.  Stallone, aki szemelyesen ismeri a 30-as ors tagjait, nem szivesen akar foglalkozni az uggyel, mind adig, meg egy gyilkossag tortenik Garrison-faluban, aminek elkovetoit alaposan a 30-as csoport tagjait gyanusitsa. A Sheriff aki mindig New York varosi rendor szeretett volna lenni, de a felveteli orvosi vizsgan nem felelt meg, nap mint nap a csendes Hudoson folyo partjan parkol rendor kocsijaval, es a tuloldali falu oldalarol fajo szivvel nez att a hatalmas felhokarcolokra, gondolvan, hogy milyen jo lenne rendornek lenni abba a hatalmas varosban. 

 

Izgalmas jelentek tortennek a Washington hid kozepen, mikor a 30-as ors eggyik tagja kocsijat egy szaguldo piros kocsi melyben 3-fiatal fekete srac ul, leszoritja az utrol es egy fegyver csove mutatkozik ki az autobol. A rendor uldozes kozben fegyverevel golyo zaport ad le a menekulo kocsira, akik a hid falanak vagodnak es rapityara torott szetlot kocsijukban meghalnak. A problema akkor adodik, mikor a helyszinelok nem talajak a fegyvert a piros kocsiban, ami vegeredmenyben jogot adott a 30-as ors tagjanak arra, hogy szetlojje a kocsit.  A nyomozas alatt az eggyik 30-as ors tagja becsempesz egy geppisztolyt a feketek kocsi ulese ala, es azt egy masik nyomozo megtalalja. Orommel jelentik feletesuknek, hogy megvan a fegyver, jogos volt a leadott lovesek.  De mire korul neznek a nyomozok, az 30-as ors tagja aki lelotte a feketeket, izgalmaba es felelmebe, hogy esetleg bortonbe kerul, beleugrott a hidrol a Hudson -ba.  A filmben igazan ekkor indul el a rejtely, ami a nezokben kikelti az izgalmat.

 

Robert DiNero szerpiben engem jatszik, mint New York varosi rendor belugyi csoport nyomozo tisztje. Hasonloan en is ilyen szerepet toltottem be a varosi rendorsegnel, mikor korrupciokat nyomoztam.

 

A New York Magazin-ban megjelent cikk cime “Az Igazi Zsaru Feszek” nem a fantaziaban megszuletett Garrison-ban, hanem az igazi Orange County (Narancs Megye) Goshen-ben tortenik, ahol en is laktam tobb mit 18-evig. Kornyekemben laktak azok a 30-as orsi rendorok, akiket 1994 ben a belugyi nyomozo tarsaim letartoztattak kabitoszer arulasert, es akik ma mar 7 ev tol 15-evig terjedo bortonbuntetesi idejuket toltik a Sing-Sing bortonben ben.

 

 

rwgt_hung_flag.gif

hgy2003tel.jpeg

fullheader.jpeg

Magándetektívek nyomában  avagy isten önnel, Philip Marlowe!

Hamu és Gyémánt Magazin

Gyilkossági ügynél alább nem adják. Ha a megbízó egy harmincas, gyönyörű és titokzatos nô, akkor akár ingyen is dolgoznak. Persze azért, hogy a tarkóra hátratolt kalapot lazán a sarokba dobva a cigarettát kipöccintsék az ablakon, a gintonicos poharat lerakják, majd ágyba bújjanak a rejtélyes vörös hajú szépséggel, aki akkora bajban van, amekkorát a magánnyomozó még nem látott. A csábítás miatt az ôrjöngô férj vagy lelkes szeretô minimum pépesre akarja verni, de szíve szerint ott helyben agyonlôné. A kalap visszakerül, a cigaretta meggyullad, az ököl lendül, a magándetektív pedig csak nyomoz tovább, hogy ezt az ügyet (is) megoldja. A könyvekben. A filmeken. A képregényekben. A valóság ettôl nem is járhat messzebb.

Varga Bálint írása a Hamu és Hamu és Gyémánt Magazinnak Magándetektívek nyomában avagy isten önnel, Philip Marlowe! Mottó:

„Az ügyek 90%-át általában sikeresen megoldom.”

Pápay Gusztáv – a New York állambeli Port Jervisben csak Augustine Papay, Jr.-ként ismert – magándetektív 13 éves korában került az USA-ba. Az NYPD tagjaként 1994- ben ment nyugdíjba, akkor váltotta ki a magánnyomozói engedélyt, azóta évente 50- 60 ügye van. A szakmai körökben elismert magánnyomozó egyik rendkívül sikeres munkájáról a német ARD csatorna filmet is forgatott. Megbízói között akadnak magyar ügynökségek is. Magánnyomozó irodája alapvetôen egyszemélyes: adott ügyekhez szokott csak kisegítôt hívni. De alapvetôen egyedül szeret dolgozni. –

Amerikában az igazán jó magándetektív az, akinek a gyakorlata mellett nemcsak jó információforrásai vannak, hanem szigorúan betartja a törvényeket is. Akartak már megbízni olyan munkával – konkrétan egy volt FBI-ügynök –, ami sértette a törvényt. Mielôtt elvállalok egy munkát, mindig elgondolkozom: milyen törvénysértést kellene elkövetnem ahhoz, hogy megszerezzem a kellô információt. Az emberek jogait nem akarom megsérteni, mert én sem szeretném, ha valaki megsértené az én jogaimat. Ez nálunk alapvetô szabály, és aki ezt áthágja, annak vállalnia kell a következményeket.

Pápay Gusztávhoz sokféle üggyel fordulnak, s ô igyekszik eleget tenni a megbízóinak: – Gyilkossági ügyektôl kezdve mindenféle apróbb és nagyobb bűncselekmény megoldásával foglalkozom, illetve sok polgári ügyem van, beleértve a válópereket is. Húszéves rendôri gyakorlata során megtanulta, hogy a legreménytelenebb üggyel is érdemes foglalkozni, bár… – A legreménytelenebb, ún. „hideg” ügyekben kevés a bizonyíték. Elhunytak a tanúk, vagy ha élnek is, nem akarnak vallomást tenni. Ilyen esetekben nem nagyon tudok konkrét eredményeket elérni, de akkor sem adom fel a harcot, mert tudom: a megbízónak fontos az erkölcsi támasz.

Az ügyek 90%-át általában sikeresen megoldom. Napjai ma már nem olyan eseményteliek, mint aktív szolgálata idején. – Nem hagyom, hogy az ügyek annyira lekössenek, hogy ne legyen magánéletem. Mivel én nyugdíjas vagyok, ezért nekem ez a foglalkozás tulajdonképpen hobbi. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne felkészülve minden eshetôségre. Fegyverét ugyan utoljára 1980- ban használta egy rablási nyomozás során New Yorkban, ritkán indul el dolgozni védelem nélkül. – Van egy 38-as Smith&Wesson, egy 22-es Walther és egy lézerkeresôvel felszerelt 9 mm-es Beretta. Ha például veszélyes környékre megyek dolgozni, akkor általában golyóálló mellényt veszek fel, és kettô, csôre töltött fegyvert viszek magammal. De nemcsak fegyvert vagy golyóálló mellényt visel, hanem álruhát is ölt.

– Volt már olyan feladatom is, amikor kócos barna parókát viseltem, bajuszt és szakállt növesztettem, és piszkos, büdös ruhába öltözve egy barna papírzacskóval a kezemben a szemetes kukákat kutattam New Yorkban az 59. utcában, egy több napig tartó megfigyelés alatt. Persze a papírzacskóban videokamera volt elrejtve. A modern magánnyomozó szakemberek mind tudják, hogy az információszerzés egyik legfontosabb eszköze a titkos megfigyelés. A szakma alapvetô szabályának tartjuk, hogy a megfigyelt célszemély semmilyen körülmények között ne szerezzen tudomást a követésrôl. Mi viszont minden szemmel látható tevékenységet videokamerával és fényképezôgéppel rögzítünk. Ezeket a késôbbiekben a bíróságon nyomozási bizonyítékként mutatjuk be. És itt van a nagy különbség az európai és amerikai magándetektívek között: ott a magánnyomozó jelentését a bíróság bizonyítékként fogadja el.

– Itt a magándetektív egy „kívülálló, illetve semleges, szakmailag képzett személy”. Ennek megfelelôen a megfigyelésrôl készített jelentését a bíróság bizonyítékként elfogadja, szemben a megbízó vallomásával, aki értelemszerűen a saját érdekeit védi az ügyben, azaz nem kívülálló és nem semleges. Egy bírósági ügyben tehát azért fontos a magándetektív jelentése a megfigyelésrôl, mert bizonyítékként elfogadható, még akkor is, ha tudjuk: a detektív a megbízónak dolgozik. Ezért van az, hogy az amerikai ügyvédek gyakran javasolják az ügyfeleiknek, hogy alkalmazzanak egy magándetektívet, mert az ô tanúvallomása és jelentései bizonyító erejűek.

blikk.jpeg
www.blikk.hu

Péntek. 2005. Junius 3.
axel.ny.jpeg
Axel Mile (5) eves

 

 Axel (5) a Central Parkból tűnt el * A gyermek pszichológus segítségére szorul.

 

Axelnek ki kell pihennie 9 hónap megrázkódtatásait

 

 

 

 

Megtalálták a New York-ban elrabolt magyar kisfiút

 

New York-Budapest - Kilenc hónap után sikerült hazahozni azt a magyar kisfiút, aki még 2004. szeptemberében rejtélyes körülmények között tűnt el a New York-i Central Parkból. Mile Axelt (5) egy Amerikában élő, magyar származású magánnyomozó, Pápay Gusztáv találta meg Indiana államban. A gyermek hosszú jogi hercehurca után jöhetett Magyarországra, ahol édesapja várta. Axelnek valószínűleg gyermekpszichológus segítségére lesz szüksége, hogy feldolgozza a vele történteket.

 

Mile Axel tavaly szeptember 2 -án utazott szüleivel az Amerikai Egyesült Államokba egy esküvőre. A családot az apa barátja, Zoltán hívta meg a szertartásra. Ő szállásolta el Milééket Newarkban. Szeptember 5-én a família tagjai úgy döntöttek, inkább New York-ban keresnek egy szobát. A családfő, Richárd vállalta, hogy szállás után néz. Addig felesége és a kisfiú, Axel a Central Parkban várta. Richárd ekkor látta őket utoljára.

Nyom nélkül
Richárd kivett egy szobát egy közeli hotelben, ám mire visszatért a parkhoz, feleségének és fiának nyoma veszett. Zoltánnal együtt keresni kezdték az eltűnteket, ám hiába. Mile Richárd végül feljelentést tett emberrablás miatt a Central Park rendőrőrsén. Az apa nap mint nap járta az utcákat a hatalmas városban, hátha megtalálja családját. Eljutott egy magyar utazási irodába, ahol segítséget kért: így akadt a magyar származású magánnyomozó, Pápay Gusztáv nyomára, akit később meg is bízott az ügy felderítésével.

 

 

A barátok segítettek
A családfő minden irata, köztük útlevele, pénze, vízuma és repülőjegye is eltűnt feleségénél maradt. Itthonról, barátoktól kért kölcsön, hogy kinntartózkodásának költségeit legyen miből fedeznie. A kinti magyar konzulátuson pedig új iratokat kapott, amikkel szeptember 11-én hazaindult, Magyarországra.

Kiderült az igazság
Richárd a hazaérkezése után igyekezett minden lehetséges szálat felkutatni, ami családja nyomára vezethet. Rengeteg ismerőst keresett fel, és eljutott egy tanúhoz, aki elmondta: Zoltán egyik rokona már 2004 májusában arról beszélt, hogy Richárd a feleségével és gyermekével ki fog utazni az USÁ-ba, de az apa már csak egyedül fog hazatérni onnan. A feleség, Mercedes pedig kint fog élni Zoltánnal, merthogy köztük romantikus viszony van.

Nemzetközi nyomozás kezdődött
Amint a családapa számára világossá vált a titokzatos eltűnés oka, ügyvédet fogadott. Feljelentést tett a Hágai Nemzetközi Bíróságon felesége ellen nemzetközi gyermekrablás miatt. Budapesten, a Magyar Igazságügyi Minisztériumban dr. K. Máriát jelölték ki az ügy kivizsgálásával. Ő azonnal értesítette az amerikai nemzetközi gyermekvédelmi szervezetet, akik szintén elkezdtek nyomozni az eltűnt gyermek ügyében.

Indiana államban találták meg Axelt
Másfél hónappal az eltűnésük után Pápay Gusztáv Indiana állam Brownsburg nevű városában megtalálta a feleséget és a kisfiút. Az anyát és gyermekét Zoltán egyik ismerőse szállásolta el. A nyomozás arra is fényt derített, hogy a gyermekrablás megszervezésében és annak végrehajtásában Zoltán volt a főszereplő, de három magyar is a segítségére volt, akik illegálisan dolgoztak az USÁ-ban. A helybeli seriff azonban úgy ítélte meg a helyzetet, hogy az anya és a gyermek jó helyen van, ott nem esik bántódásuk, így nem is volt hajlandó eljárást indítani Axel édesanyja ellen.

Újból eltűnt az anya és gyermeke
Mire a szövetségi bíróság elkészítette a vádiratot, addigra a feleségnek és Axelnek ismét nyoma veszett. A magánnyomozó ismét munkához látott, és kiderítette: Cs. Zoltán Kansas Cityben tartózkodik, ahol lakást bérelt. Az Egyesült Államok Marshall Szolgálatának emberei kimentek a megadott címre, ahol megtalálták Zoltánt. A férfi bevallotta nekik, hogy az asszonyt és Axelt Dél-Karolina Wilmington nevű városába szöktette, ahol le is telepedtek. A marshall szolgálat munkatársai arról tájékoztatták Zoltánt, hogy ha nem hozza vissza Indianapolisba a nőt és a gyermeket, a hatóságok elveszik a feleségtől a kisfiút. Az Indianapolisi Szövetségi Bíróság április 29-re írta ki az ügy tárgyalását.

 

"Vert a férjem"
A bíróság előtt az anya arra hivatkozott, rosszul bánt vele és Axellel a férj, ezért szöktek meg tőle. Az egyik tanú, a nő ismerőse, T. Pál azonban ezt megcáfolta, kifejtve: amíg ő a Mile családnál lakott Budapesten, nem tapasztalt durvaságra utaló jeleket. A bíró határozatában megjegyezte, hogy Cs. Zoltánnak rejtett szándékai” voltak, amikor meghívta a Mile családot New York-ba, és az egyetlen logikus következtetés csak az lehet, hogy Zoltán csak azért ment New York-ba, hogy segítsen a feleségnek a szökésben.
John Daniel Tinder bíró végül elrendelte, hogy a gyermeket azonnal vigyék vissza Magyarországra.

Újból szökésben a feleség
Mercedesnek a megállapodás szerint május 30-án fel kellett volna szállnia a Budapestre induló Lufthansa gépre. Ő azonban ezt nem tette meg, hanem egyszerűen kisétált a frankfurti repülőtérről, autóba ültette kisfiát, és ismét eltűntek. Indianapolis bírósága azonban azzal fenyegetett, nemzetközi elfogatóparancsot ad ki az anya ellen. Az asszony testvére végül megígérte, hogy visszahozza Axelt Magyarországra. Ez meg is történt: Richárd május 30-án este a hegyeshalmi határátkelőhely egyik parkolójában 9 hónap után viszontláthatta a kisfiát.

Axel gyermekpszichológus segítségére szorul
- Axel most már jól van - tudtuk meg édesapjától. - Az elmúlt hónapok megrázkódtatásai azonban megviselték. Valószínű, hogy gyermekpszichológushoz kell járnia, hogy fel tudja dolgozni azt, ami vele történt.  Richárd hozzátette: természetesen nem szeretné elszakítani a gyermeket édesanyjától.


Mivel az édesanya jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik, az ő véleményét jelenleg nem áll módunkban meghallgatni.

Blikk.hu   

H.Flag.jpeg
OneontaDailyStar.jpg
blikk.jpeg
Timar.jpeg
Natalia Timar
MissingTimar.jpg

A rendőrről mintázták a Cop Land főhősét

Szuperzsaru keresi az Amerikában eltűnt magyar cserediákot
 2008.09.08 06:00:25 | Utolsó módosítás: 2008.09.19 09:01:08 



KERÉKTELEKI–MANHATTAN – Éjszakai megfigyeléssel, adatgyűjtéssel és rengeteg kérdezősködéssel indította meg a nyomozást Nati ügyében Papay úr, aki a tengerentúlon, New Yorkban 20 évig detektívként dolgozott. Munkáját olyan jól végezte, hogy a Cop Land című filmben Robert De Niro az ő karakterét alakította.

De mint mondják, ha kell, még az otthonukat is pénzzé teszik, csak kerüljön elő szeretett lányuk. A Papay úrtól kapott információk szerint a szálak olyan színes bőrű bűnözőkhöz vezettek, akiket a hatóságok is jól ismernek. Priuszukban a büntető törvénykönyv teljes skálája megtalálható. A volt gyilkossági nyomozó aktív kollégái segítségét kérte az ügyben, amely reményei szerint hamarosan megoldódik.

Koós Szabolcs

kossuth-logo.gif

A pokolból tér vissza az Egyesült Államokban eltűnt magyar lány

Dátum: 2008-10-04 23:02:50

Szellemi sérüléseket szenvedett, szinte a pokolból szabadult ki a rátaláló nyomozó szerint az Amerikában eltűnt magyar diáklány. Kelet-Brooklyn hírhedt negyedében, egy pincelakásban bukkantak rá Tímár Natáliára - mondta el az MR1-Kossuth Rádiónak Augustin Papay. A magyar származású detektív arról is beszélt, hogy három színesbőrű férfi társaságában leltek rá a tinédzserre, akinek tartózkodási helyét műholdas nyomkövetővel határolták be. A lányt egy hónapja keresték, csütörtökön találták meg és holnap hozzák haza Magyarországra.

- Október 2-án sikerült telefonon kapcsolatot teremteni Natáliával Kelet-Brooklyn környékén, utcai keresés közben. Natália telefonon adott nekem egy utcai sarki címet, ahol GPS irányító útmutató eszközzel odamentünk és megtaláltuk a kislányt. Az eltűnést követően minden titkos nyomozási eszközt felhasználva két ismeretlen mobil telefonszámot tudtam megszerezni, és e nyomok alapján találtuk meg azt a házat, ahol Natália egy pincelakásban lakott három fekete bőrű emberrel, akik Natáliát szellemi hatásuk alatt tartották A tinédzser most nálunk van és pihen. Nagyon ráfér a pihenés és a kikapcsolódás, mert a pokolból jött elő. Kérem a magyar sajtót, hogy a kislányt egyelőre kíméljék, és ne zaklassák kérdésekkel, mert tudomásom szerint olyan csúnya eseteken ment keresztül, amelyektől szellemi sérülést is szenvedett.

Gus8.jpg
Gus8.jpg
Gus8.jpg
Papay: a pokolból jött el!
NatiUjsag.jpg
NatiUjsag.jpg
Csodat kert a Nyomozo
Lost.jpg

Tímár Natália: Elveszve Amerikában című könyve már kapható

Átverve éreztem magam, hiszen azt mondta, anyu is tudott róla. Az járt a fejemben, hogy a szüleim csak így belenyugodtak, elhitték, bármit is mondtak nekik? - részlet Natali könyvéből, amely webáruházunkban és a Kisalföld pavilonban szombattól megvásárolható...

"(Mint utólag kiderült, őket senki nem értesítette és fogalmuk sem volt róla, hogy engem haza akartak küldeni. Persze én ezt nem tudtam.) A fejemben rengeteg kérdés volt és senki nem volt ott, hogy választ adjon. A következő órában megpróbáltam beszélni az egyik tanárommal a dologról, de azt mondta, nem tud nekem ebben segíteni, mert sajnos nincs is nagyon ideje velem beszélgetni.

Rendelje meg! 

Natali könyve megvásárolható
webáruházunkban és szombattól a Kisalföld Baross úti pavilonjában!

Úgyhogy a düh, a kérdések és érzések bezárva maradtak bennem. Mindenféle elméleteket meg szituációkat kreáltam a fejemben arról, hogy mit kéne most tennem. Mr. Tucker azt mondta, maradjak az iskolában, majd menjek haza, pakoljak össze és ő majd felvesz és elvisz hozzájuk, ahol a távozásomig maradnom kell.

Minek? - hangzott el a kérdés bennem. Minek maradjak az iskolában? Bármit csináltam, minden rossz volt. Tudom, hogy követtem el hibákat, de mégis mi volt az ok? Mi volt annyira rossz, hogy a szüleimnek is elmondták, és ők még csak fel sem hívtak. Zavarodott voltam. Annyira sok minden volt a fejemben. Nem tudtam az iskolában maradni. Megkerestem Jasmint és megkértem, vigyen haza a fogadó szüleim házához. Negyedik óra után leléptünk. Néhány ruhát magamhoz vettem és az útlevelemet is. Elterveztem, most megmutatom Mr. Tuckernek, nem vagyok egy játékszer, nem csinálhat velem azt, amit akar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nagyon sokan megkerestek és megkértek, hogy tolmácsoljam feléd a gratulációjukat és az örömüket, hogy hazajön Nati!:) Nagyon boldogok vagyunk és nagyon hálásak is!:) Köszönünk mindent!


Kriszta

OklevelFerbert.jpg
H.Flag.jpeg
Nyomozók mustrája
Versenyünk résztvevői a fiktív bűnügyi könyvek nyomozói, közülük is azok, akik egynél több írásban megjelentek, és kalandjaik magyar nyelven is olvashatóak. Önnek ki a kedvence? A vénkisasszony Miss Marple vagy Maigret felügyelő? A szicíliai Montalbano vagy a svéd Wallander? Esetleg Sherlock Holmes? Vagy a cinikus és melankolikus Philip Marlowe? Olvassa el ajánlóinkat, szavazzon, mondja el véleményét fórumunkban, és nyerje meg ajándékkönyveinket!

Augustine Papay és Jeremiah Healy: Marlowe és a haverok

New Yorkban nőttem fel és 13-14 éves lehettem, amikor a fekete-fehér tévénken elkezdtem krimiket nézni. A filmekben Philip Marlowe-t legjobban egy bizonyos Humphrey Bogart nevű színész alakította. Szintén ő játszotta Sam Spade-t A máltai sólyomban, amely a híres könyv kitűnő filmváltozata volt. Leginkább mégiscsak azért szerettem ezeket a karaktereket, mert kemények voltak, mindig magányosan dolgoztak, egyedül oldották meg a rejtélyeket. Magányosan dolgozni egy ügyön; nos, azt hiszem, én is ezt szeretem a leginkább. Jó, ha vannak partnereid, persze, de néha eltérítenek a céltól.

Ifj. Augustine Papay magyar származású magándetektív, akiről Stallone figuráját mintázták a Copland című filmben. http://hvg.hu/

 

H.Flag.jpeg

Senty.Parasail.jpg
George elSenty

Piroska.jpeg
Lantos Piroska

 

Halálos szerelem                             

A Lantos Piroska ügy

Lantos Piroska rejtélyes halálának körülményeit máig találgatják New York magyar negyedében. Fiatal volt, gyönyörű, a férfiak körülrajongták, mégis vagy talán éppen ezért meg kellett halnia.

Egy újabb magyar

Az ügy tovább bonyolódott. Egy újabb magyar bukkant fel a nyomozás során. Egy bizonyos Augustine Papay Jr, azaz Pápay Gusztáv. Egy sztárdetektív. Ő vezette az eljárást. A legendás magyar nyomozónak sok szálat kellett kibogoznia, míg végül le tudta zárni a hármas gyilkosságot. Az ügyben a volt francia férjet is kihallgatták. Azt vallotta, hogy a kémkedéssel gyanúsított grafikus ölte meg mind a három embert. A volt élettárs viszont a francia férjre tett terhelő vallomást.

Az ügyet lezárták, de New York magyar negyedében máig találgatják, mi történhetett valójában 1984 szilveszterén. Pápay Guszti pedig hallgat…

21. Század - Rendes Zoltán   2006-08-29

ObsessionSzentiLantosNYMagazine.JPG
OBSESSION

Obsession by Patricia Morrisroe Mar 18, 1985 New York Magazine

NewYorkTimes.logo.gif

MAN AND TWO WOMEN FOUND SLAIN IN TUDOR CITY By ISABEL WILKERSON Published: January 4, 1985

Tetthely.jpeg

H.Flag.jpeg

WYW Globál Directory

Hasznos Linkek

Online Hotel Booking in Budapest

FAMILY TREE - Családfa Kutatóiroda